Laat je net als 12.500+ professionals inspireren!

Schrijf je in en ontvang maandelijks het laatste nieuws over de onderstaande onderwerpen:

Digitale Werkplek
Soft Skills
Projectmanagement
Leren & Ontwikkelen
Bedankt voor het aanmelden!
Oops! Er ging iets fout...
Blog

Trainen bij ExplainiT in Hengelo: Hoe gaat dat in zijn werk?

Bij ExplainiT in Hengelo staat een goed gestructureerde en interactieve trainingsdag centraal. Of je nu een beginnende of ervaren gebruiker bent van software zoals Excel of Microsoft 365, je kunt rekenen op een leerzame en inspirerende ervaring. We hebben bij ExplainiT een aantal trainingslocaties door heel Nederland. In deze blog nemen we je mee door een typische trainingsdag bij ExplainiT in Hengelo, het hoofdkantoor van ExplainiT, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

Door:
Robin Leijdekkers
Datum:
6/24/2024
Leestijd:
5
min
Trainen bij ExplainiT in Hengelo: Hoe gaat dat in zijn werk?

De start van de dag

Een trainingsdag bij ExplainiT begint om 09:30 uur. Deze tijd is ideaal omdat het cursisten de mogelijkheid geeft om rustig aan hun dag te beginnen en eventuele reistijd in te calculeren. Op verzoek kunnen trainingen ook eerder starten, maar dit is een uitzondering. De dag wordt opgedeeld in twee blokken van drie uur, met een pauze van een uur van 12:30 tot 13:30. Tijdens deze pauze genieten de deelnemers van een lunch bij Hotel & Restaurant Van der Valk, een gezellige locatie in de buurt.

Groepsgrootte en interactiviteit

ExplainiT kiest bewust voor kleine groepen van 8 tot 10 deelnemers. Dit zorgt ervoor dat iedereen voldoende aandacht krijgt en vragen durft te stellen. Grotere groepen kunnen ertoe leiden dat de interactie minder wordt en de training algemener van aard is. Door deze kleinschalige aanpak blijven de trainingen persoonlijk en gericht op de behoeften van de deelnemers.

Onderwerpen van de training

De populairste trainingsthema’s bij ExplainiT zijn Excel en Microsoft 365. Binnen Microsoft 365 komen basisprogramma’s zoals OneDrive, Teams en SharePoint aan bod. Cursisten die een Microsoft 365 training volgen, ervaren vaak dezelfde problemen en hieruit ontstaat een veelvoorkomende vraag: "Wanneer gebruik ik OneDrive, Teams of SharePoint?" Deze praktische insteek zorgt ervoor dat deelnemers meteen kunnen toepassen wat ze leren. Dit zijn dus voorbeelden van onderwerpen die veel behandeld worden gedurende trainingen.

Betrokkenheid en actieve deelname

Om ervoor te zorgen dat de deelnemers actief en betrokken blijven, wordt de lesstof met enthousiasme gebracht. Het is een feit dat de trainer niet alleen informatie deelt, maar de cursisten ook laat oefenen met de stof. Deze combinatie van kennis, inzicht en toepassing zorgt voor een dynamische en effectieve leersessie.

Hulpmiddelen en materialen

Tijdens de trainingen maakt ExplainiT gebruik van drie hoofdhulpmiddelen: PowerPointpresentaties, gerichte oefeningen en SelfGuide. De PowerPointpresentaties ondersteunen de lesstof visueel, terwijl de oefeningen de cursisten de kans geven om de geleerde vaardigheden meteen in de praktijk te brengen. SelfGuide wordt gebruikt als hulpmiddel om aan te tonen hoe bepaalde stappen binnen Microsoft tools gedaan moeten worden om handelingen te verrichten.

Afsluiting van de dag

Aan het einde van elk trainingsblok wordt er kort teruggeblikt op wat er is besproken. De belangrijkste punten worden herhaald om ervoor te zorgen dat de informatie goed wordt onthouden. Na afloop van de training ontvangt elke deelnemer een certificaat als bewijs van deelname. Ook wordt er gevraagd om feedback via een evaluatieformulier. Dit formulier behandelt onder andere de ruimte waarin de training plaatsvond, de behandelde materie en het kennisniveau van de trainer. Deze feedback is essentieel voor het continu verbeteren van de trainingen.

Voorbereiding van de trainer

De voorbereiding van de trainer hangt af van de specifieke training. Sommige Microsoft-trainingen veranderen regelmatig, waardoor de trainer zich moet inlezen in de nieuwste updates. Andere trainingen blijven consistent, waardoor de voorbereiding minder intensief is. In beide gevallen zorgt de trainer ervoor dat hij of zij volledig voorbereid is om de cursisten optimaal te begeleiden.

Conclusie

Een trainingsdag bij ExplainiT in Hengelo is zorgvuldig opgebouwd om deelnemers een waardevolle en interactieve leerervaring te bieden. Door de combinatie van deskundige trainers, kleine groepen en praktische oefeningen, kunnen deelnemers rekenen op een dag vol nieuwe inzichten en vaardigheden. Of je nu je kennis van Excel wilt vergroten, de mogelijkheden van Microsoft 365 beter wilt begrijpen of een andere training wilt volgen. Bij ExplainiT ben je aan het juiste adres.

Recente posts:

Laat je net als 12.500+ professionals inspireren!

Schrijf je in en ontvang maandelijks het laatste nieuws over o.a. Office 365, Projectmanagement, Soft Skills en Leren & Ontwikkelen rechtstreeks in je mailbox.

Bedankt voor het aanmelden!
Oops! Er ging iets fout...

Wil je meer informatie over onze maatwerk trainingen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze ervaren adviseurs, consultants en trainers helpen je graag.

Luc van der Molen
Sales Coördinator
📞 088-122 55 88
Copyright © 0000 ExplainiT | Onderdeel van INVINITIV